Kontakt

20090315 Procházka Mariánským údolím

Tak dnes jsem se vidal prohlédnout Mariánské údolí a v něm 2 lokality, které letos asi budu hojně navštěvovat. Bylo zataženo, občas trochu kapalo, občas zase trochu víc, ale cestu hodnotím jako přínosnou a hodně mi rozšířila obzory kam se dá jít v Brně na ryby.

Hned první lokalita "U Kadlecova mlýna" mě velmi mile překvapila. Jedna strana absolutně přístupná, na druhé je to už trochu horší, ale i tam určitě zavítám, ale spíše asi na vláčku. Prošel jsem ji po té lépe přístupné straně a pokecal s několika rybáři o stavu. Zatím žádné velké ryby letos, ale prý tam také jsou. V létě jsou problémy s koupajícími a turisty, ale pokud jde člověk na mělčinu dozadu tak tam už je to dobré i v létě a jen kolem porchází turisté, kteří jsou někdy trochu hluční, ale ryby si na to snad už zvykly.

Druhá lokalita "Pod Hrádkem" má břehy o něco komplikovanější, ale naleznou se i tam místa, kde je absolutní rovinka a možnost operace i s dlouhými pruty bez sebemenších problémů. 

Celá dnešní vycházka bez prutů mě absolutně fascinovala a už se nemůžu dočkat víkendu za 14 dní, kdy tato místa znovu navštívím, ale už i s pruty... 

Na závěr přikládám několik fotografií. Sice jsou z mobilu a nezachytili jistě vše, ale určitě alespoň trochu zobrazí jak to tam vypadá.

 

Legenda k fotkám:

1. foto: Hráz U Kadlece

2. foto: Hráz U Kadlece

3. foto: Hráz U Kadlece

4. foto:  Hráz Pod Hrádkem

5.  foto: Hráz Pod Hrádkem

6. foto: Pod Hrádkem

7. foto: Hráz U Muchovy Boudy (pstruhový revír)

8. foto: U Muchovy Boudy (pstruhový revír)

Průměrná známka: 2,67

Komentář ke článku (34)