Kontakt

20090321 Letošní zahájená



Tak jsem dnes konečně poprvé navštívil vodu již s pruty :)

Vyrazil jsem pěšky před šestou a chvíli jsem přemýšlel, jestli se nevrátit zpět do ještě teplé postele. Chtíč ale vyhrál a já byl chvíli po šesté u vody. Nejprve mě k smrti vyděsila tenká vrstva ledu na rybníku a popadaly mě mdloby. Nakonec jsem ale zjistil, že po ledem je cca polovina rybníkua a nikdo jiný podobně postižený u vody není.

 

6:15 - téměř po třech měsících konečně u vody s pruty

Rozbalil jsem feeder a plavačku, namíchal krmení a šlo se na věc. Krmení jsem si udělal jako obvykle tak na tři celodenní výpravy jak už je mým blbým zvykem. Skoro vše jsem potom donesl domů. Celou dobu lovu jsem chytal pouze na masňáky a u plavačky jsem vnadil velmi málo a u feedru pouze do krmítka namačkal trochu krmení. Ryba se probudila až kolem 8 hodiny, kdy už jsem byl velmi promrzlý a jedinou mou záchranou byla myšlenka na to, že pro mě přijede kámarád a odveze mě domů do tepla.

 

8:10 - konečně záběr a první letošní rybka

Nejprve přišla na feeder plotice cca 20cm, ze které jsem měl obrovskou radost jakožto z první letošní ryby. Okamžitě jsem ji pustil a při umívání rukou jsem myslel, že omdlím jak byla voda v kýblu ledová a na vrchu byla slušná vrstva ledu. Ihned poté přišel malý línek kterého jsem pustil anižbych se jej dotkl a musel jsem se znovu máchat v té ledové vodě. Poté přišlo pár dalších perlínků a plotiček.

Snad poprvé se mi stalo, že feeder přechytal plavačku. Vloni se mi to určtiě nepovedlo.

Stavil se za mnou na pár slov Mishak a domluvili jsme se na zítřejší lov na zdálenějším, ale mnohem slibnějším rybníku, takže nevyužité krmení určitě zítra upotřebím. Už se na to moc těším...

Kolem desáté se stavil onen kamarád a po desáté jsem už odjížděl směr teplý domov... Vyskládal jsem věci a měl jsem další běhání, takže jsem se nestihl ani zahřát.

 

12:46 Konečně teplo domova :)

Teď sedím u hrnku horkého čaje a pomalu začínám cítit prsty na rukou :)

 Tak zase zítra napíšu pár vět..

 

1. fotka: Konečně vše ve vodě...

2. fotka: Perlínek

3. fotka: Stejný perlínek jen jinak :)

Průměrná známka: 5,00

Komentář ke článku (0)