Kontakt

20090404 Želetavka 2B

Dnes jsem vstal o půl páté nedočkavý a frčel jsem na ryby do Želetavy na můj olíbený rybník, kde jsem chytal již někdy přes cca 10 roky. Po ránu bylo ještě chladno a tma, ale to mě nemohlo odradit protože bylo jasno a věděl jsem že v osm hodin bude teplo a půjdu skoro do plavek :) Po příjezdu u vody nikdo nebyl a já si liboval toho nádherného ticha a pohledu na absolutně klidnou hladinu a těšil se jak si zachytám. V tu chvíli jsem netušil co mě čeká., ale o tom až později. Vybalil jsem plavačku nahodil s mašnáky a začal jsem připravovat feeder. Když jsem silon provlékal posledními 4 očky špičky, vyrušila mě jízda na plavačce - měl jsem povolenou brzdu abych nepřišel o prut., protože jsem připravoval feeder. Výsledkem byl PRVNÍ LETOŠNÍ KAPŘÍK!!! Měl něco kolem 40cm ale moc moc potěšil. Po nahození feederu a plavačky se začaly dít věci. Od 6 kdy jsem poprvé nahodil do 8 hodin jsem se nezastavil a průěžné skore bylo 8 kaprů a cca 10 cejnů. Plavačka jako obvykle vyhrávala, ale i feeder slušně bojoval.

KATASTROFA v 8:00!!!

Po osmé hodině přišlo něco co jsem opravdu nečekal. Dostavilo se cca 10 lidí a začali pravděpoboně vykonávat brigádu. Po nastartování prvního křovinořezu jsem myslel, že omdlím. Celé dvě hodiny nádherné ticho, občas projelo auto ale žádný hluk. Naprostá pohoda. Slunce začínalo konečně hřát a já myslel, že to zabalím a pojedu znechuceně domů. Nicméně jsem to překonal a nezačal jsem balit. Od 8 do 11 jsem ještě pochytal 4 kapříky a něco přes deset cejnů, kteří jsou oproti loňskému roku zase o něco větší a bojovnější.

Celkové skore

Celkem jsem tedy za cca 5 hodin lovu plavačkou a feedrem pochytal 12 kaprů od cca 40cm do cca 47cm. Přidal jsem k nim přes 20 cejnů od cca 20cm do 30cm. Plavačka jednoznačně zvítězila. Přesný poměr jsem nestihl zaznamenávat, ale na feeder jsem chytil tuším okolo 5 ryb. Všechny plavou zpět ve vodě a doufám, že se s nimi ještě někdy potkám až budou větší.

Krmení jsem občas nestíhal, ale plavačku jsem občas prohodil pár koulemi a na feedru jsem měl krmítko. V krmění byla krmítková směs 1:1 s kuku šrotem a plechovka kukuřice. Nastražoval jsem masňáky, kukuřici a foukačky, ale bylo to úplně jedno. Ryby braly cokoliv a spolupracovaly moc dobře. Od 6 do 7 hodin braly na hod. Poté pomalu polevovaly, ale i tak to byl kráááásně strávenej den u vody i přes ten hluk křovińáku, motorovky a nakonec se ještě na kopci nad rybníkem přidal traktor, který obhospodařoval pole.

Dokonce jsem byl i kontrolován RS, ale bez sebemenších problémů. Vloni jsem měl tu čest potkat rybářskou stráž až na cca 30 vycházce k vodě. Letos to bylo již na páté.

 

Přidávám nějaké fotky. Bohužel stále mobilem, ale za nedlouho bude už konečně foťák, takže budou barevnější a mnohem hezčí.

Průměrná známka: 3,00

Komentář ke článku (0)